orfeo nutrixxion

Potěšení jež Vám přinese pouze káva

Bývaly doby, kdy se nikdo netrápil tím, jak si kávu vychutnat. Většina lidí prostě přišla a kávu vypila. Málo koho napadlo, že by mohly existovat i jiné způsoby, jak by káva mohla být konzumována. Nejrozšířenější, a vlastně i jednou známou byla černá káva. Káva v podobě jiného druhu byla neznámá a nežádaná. Co se týče způsobů, jak může být káva konzumována, změnu do života mnoha lidí přinesla až kavárenská síť Starbucks, která přinesla nový populární trend v pití kávy.

Káva a nový trend její konzumace

Od jisté doby se začaly šířit kavárny nabízející nový způsob podávání kávy. Káva se setkala s novým trendem, ve kterém Starbucks sehrál klíčovou roli. Díky tomuto trendu se zásadně změnil pohled na kávu. Málo kdo před touto dobou tušil, jaká káva může a umí být. Káva a její kouzla byla do té doby utajena, avšak nyní káva promluvila a celému světu sdělila své tajemství. Káva se proměnila do mnoha rozličných variant a podob.
Dnes již jsou lidé, kteří si nedokáží představit, že jediným kávovým nápojem by měla být obyčejná černá káva. Kromě černé kávy je dnes za jeden z nejběžnějších způsobů konzumace kávy považováno espresso.

Espresso - káva dnešní doby

Espresso je káva vytvořená protlačením horké vody pod vysokým tlakem přes praženou kávu, která byla rozemleta na extrémně jemný prášek. Výsledkem tohoto postupu je vydatná, chutná a velmi hustá káva. Espresso si konzument může vychutnat buď samotné v původním stavu, nebo promíchané se zpařeným mlékem. Dále existuje mnoho dalších způsobů, jak si espresso vychutnat.
Mimo samotné espresso případně smíchané s mlékem jsou známy též další druhy kávy, např. caffé latté či cappuccino. Caffé latté může rovněž poskytnou velmi zajímavý kávový zážitek. Caffé latté je káva smíchaná s mlékem. Caffé latté obsahuje větší podíl mléka, díky kterému získává mléčnější a krémovější chuť. Káva Caffé latté může vzdáleně připomínat cappuccino, které však obsahuje méně mléka.

Káva a její další kreace

V dnešní době se různé druhy kávy stávají stále více populárnějšími. Vznikají nové kávové kreace s novými chutěmi a vůněmi. Často se míchají například nápoje z exotického ovoce s kávou, čímž vzniká velmi originální a jedinečná chuť. Nezbývá nic jiného, než se ponořit do kávy a pokusit se vyčíst její tajemství.