orfeo nutrixxion

Kávovary a typy

Parní přístroje

Parní přístroj se vyvinul z moka, jeho způsob přípravy kávy je velmi podobný. V moka dosahuje tlak přibližně 2 barů, zatímco u parního přístroje dosahuje tlak hodnoty 3,5 baru.

Elektrický odpor v bázi přístroje zahřívá vodu v hliníkové nádrži, která je hermeticky uzavřená bezpečnostním víčkem.

Voda je poháněna směrem vzhůru díky tlaku a prochází filtrem do speciální nádoby nebo přímo do šálku.

Chuť je podobná moka kávě: je to jemná káva bez tradiční lískooříškově zbarvené pěny na povrchu.

Mlýnek na kávu

Dobrá káva je také závislá na jemnosti mletí. Káva by neměla být ani příliš hrubě mletá ani jemná.

Nejjednodušší mlýnky na kávu mají břity, které melou kávu na různý stupeň hrubosti.

Společnost De'Longhi nabízí nejnovější model, který lze naprogramovat nejenom na určité množství šálků kávy, ale také vás upozorní na to (díly LED diodě), zda je hrubost kávy vhodná k přípravě epsressa (jemné mletí) nebo překapávané kávy (hrubší mletí).

Dalším typem je „kuželovitý“ mlýnek na kávu, který využívá jiný typ technologie, která umele kávu vždy na stejný stupeň hrubosti. Mlýnky na kávu společnosti De'Longhi obsahují 12 možných nastavení hrubosti pomleté kávy, které jsou vhodné pro každý typ kávovaru od přípravy moka, přes překapávanou kávu, až k espressu.