orfeo nutrixxion

káva to go - káva z kelímku

Americké filmy kelímky přímo hýřily. U nás se káva do kelímku objevila poprvé v devadesátých letech. Doba pokročila a vy můžete kávu ochutnat nejen ve fast foodu, většina dobrých kaváren vám kávu sebou nabídne, ať už si ji u nich nemůžete vychutnat z jakéhokoliv důvodu. Kelímek do ruky a lahodná káva při procházce městem má také něco do sebe. Oceníte ji, jste-li zamilovaní a chcete partnera jen pro sebe, máte-li kočár a dítě v místnosti nevydrží…

Kelímek chuť kávy nemění, uchovává mu aroma a mnohdy i teplotu stejně jako hrníček. Umožňuje volný pohyb, aniž byste se museli obávat porcelánových střepů. A důvěrná vůně, linoucí se z kelímku, napomáhá odbourávání stresu, vytvořeném současným hektickým způsobem života.

Neomezujte se standardní nabídkou a nechte si připravit černý nápoj přesně podle vaší chuti. Slabší, silnější, s kofeinem nebo bez… Káva je většinou fair trade produktem, kelímky recyklovatelné. A pokud přijdete na chuť kávě, kterou si oblíbíte v automatu, vždy si ji můžete připravit i doma. Provozovatelé automatů vám dodají vámi vybranou kávu až na stůl.

Važte si vůně kávy. Tato plodina je velice citlivá na působení vzduchu a vody. Otevřená velmi rychle zvětrá a nasává z prostředí vlhkost. Skladujte kávu v uzavřené nádobě v chladu a temnu. Ideální je, pokud si kávu namelete vždy před použitím. Zrnka kávy zvětrávají totiž až 70krát pomaleji než umletá varianta.