orfeo nutrixxion

Faema Česká republika

Historie značky Faema sahá až do roku 1945 - Carlo Ernesto Valente otevírá továrnu na výrobu kávovarů v Miláně: "Factory Electro Mechanical and Associated Equipment" ("Fabbrica Apparecchiature Elettro Meccaniche e Affini" - FAEMA).

Po válce, během let velkého hospodářského rozmachu a dobývání vesmíru, Faema uvádí na trh stroje s názvy inspirovanými kosmem:Saturno, velký stroj vhodný pro kavárny s velkým výdejem; Marte, charakterizovaná futuristickými liniemi, patří mezi první stroje, které mají na plexiskle napsané Infuso di Caffè Idrocompresso (Hydro-kompresní kávová infúze); Venere, kompaktní velikostní model, určený pro malé kavárny a kluby pro volný čas, které byly v poválečné Itálii rozšířeny; Urania, stroj vyznačující se skutečně "vesmírnými" tvary a detaily a podsvíceným čelním panelem.

V roce 1961 společnost Faema uvedla na trh E61, první stroj, který používal volumetrické čerpadlo k vytlačení vody na kávový puk pod tlakem 9 barů, které bylo zapotřebí k přípravě klasického italksého espressa. Dále E61 optimalizuje předinfukční princip: spaření mleté ​​kávy na několik sekund před zahájením extrakce dosáhnete maximální extrakce aromatických látek. 

V roce 1983 Design od Ettore Sottsass a Aldo Cibic, Faematronic je první tradiční stroj s elektronickým dávkováním a displejem pro ovládání provozních parametrů. 
Faema Tronic 1991 Giugiarův umělecký talent vytváří E91, inovativní a elegantní produkt s nejmodernější technologií, jako je auto-diagnostický systém. E91 je stále velkým komerčním úspěchem.

Faema E912000 - Nový model X3 je spuštěn - nová generace superautomatických strojů, které jsou charakterizovány použitím inovativních materiálů, které dále zaručují odolnost a hygienu a technologické inovace, jako je například Smart Boiler, který optimalizuje výkon horké vody a páry. Stále více a více strojů nové generace, tradiční i superautomatické, je navrženo tak, aby usnadňovalo běžnou a mimořádnou údržbu.

Faema Emblema2008 - Nový model Emblema, která se narodila z nové spolupráce s firmou Giugiaro, je inovativní konstrukční stroj schopný nabízet služby, výkon a technologie, které se mohou pochlubit pouze jako vlajkovou lodí. Navržené odborníky pro profesionály v kavárně představují převrat v oblasti kávovaru.

2009 - Společnost Faema uvádí na trh automat Faema s auto steam cappuccino, kompaktní superautomatický stroj, který umožňuje vytvářet bohatší menu v souladu se současnými potřebami zákazníka i díky použití instantních nápojů a od roku 2012 speciální chladicí jednotky vybavené zařízením pro přípravumléčné pěny.

2015 - Společnost Faema slaví své 70. výročí s novým mottem společnosti: EXPRESS YOUR ART.EXPRESS YOUR ART ilustruje legendární značku a produkt, vykouzlí atmosféru plnou vášní, umění, tradice, kvality a kávy, vstoupí do světa barmana. Kávovar FAEMA je nástroj, který vám umožní nastavit vášeň pro kávu

2017 - Jelikož jsme přesvědčeni, že i káva je umění, koncipovali jsme, navrhli a vytvořili nový Faema E71. Jako nejlepší interpret umělce kávy.